Trénink Efektivní argumentace, překonávání námitek

Trénink Efektivní argumentace, překonávání námitek
Doba čtení: 5 minut

Mezi základní předpoklady úspěchu v realitách je schopnost makléře dobře argumentovat, klást správné otázky, překonávat námitky klientů a vést obchodní jednání. Pokud to nebudete umět, nemáte nejmenší šanci v realitách uspět a všechny ostatní dovednosti jsou vám k ničemu. My vás tyto dovednosti naučíme.

Je až neuvěřitelné, kolik začínajících makléřů zlepšování těchto dovedností podceňuje. Mnozí makléři si myslí, že jen tak přijdou na náborovou schůzku, na ní prodávajícímu slíbí, že jeho nemovitost prodají a tím mají vyhráno. Pokud nevypilujete komunikační dovednosti, stane se vám to, co mnohým před vámi. Za několik měsíců v realitní branži frustrovaní skončíte.

Zveme vás na trénink, díky němuž získáte snadněji, rychleji a levněji více zakázek.

Ne nadarmo se říká “těžko na cvičišti, lehko na bojišti. Makléři, kteří tyto dovednosti trénují, mají větší úspěšnost při náboru a prodeji nemovitostí. Díky tomu se v realitách rychleji uchytí.

Pro koho je trénink vhodný

Trénink je vhodný pro všechny makléře, kteří chtějí zlepšit své komunikační dovednosti, s klienty pracovat efektivněji, provizně se nepodbízet, lépe řídit obchodní jednání a v konečném důsledků více a snadněji vydělávat.

Nejčastěji se tréninku účastní makléři s realitní praxí kratší než 3 roky. A také makléři s delší praxí, zejména, pokud pracovali v realitních kancelářích, kde neměli možnost získat kvalitní realitní vzdělání nebo bojují se špatnými pracovními návyky a chtějí je změnit.

Co se na tréninku naučíte

Každý trénink je unikátní. Unikátní v tom, že trénujeme okruhy, které účastníky společně nejvíce pálí a v každém tréninku se okruhy trochu liší. Obecně však klademe velký důraz na správnou argumentaci a pokládání otázek. Takových otázek, díky kterým zjistíte maximum informací, a které vám pomohou uzavřít obchod. Promyšlené pokládání otázek je psychologie, která nejen začínajícím makléřům dělá problémy.

Na trénincích často řešíme, jak přesvědčit prodávajícího, aby s vámi uzavřel výhradní zprostředkovatelskou smlouvu. Učíme makléře, jak se vyvarovat proviznímu podbízení, které často způsobuje, že se makléř dostává do bludného kruhu. Hodně pracujeme s myšlením makléřů, jejich postoji, motivací v práci. Tam je totiž často nejvíce zakopaný pes. Bez správného nastavení v hlavě jsou sebelepší argumentační dovednosti k ničemu.

Makléři o tréninku řekli…

Celkové pojetí kurzu bylo moc pěkné. Jsem vděčná za všechny tipy na sebevzdělávání a praktická část byla skvělá. Určitě uvítám pokračování. Šárka Sabová

Kurz byl výstižný, stručný, sebereflexe, vystupování jisté a sebevědomé a tak to má být. Vangelis Zingopis

Líbilo se mi, že jsme probírali argumenty, které by každý makléř měl znát nazpaměť a dokud nezná, tak by je měl trénovat častěji. Menší náskok měli makléři , kteří absolvovali kurz Realitní profesionál. Myslím, že by bylo zajímavé to opakovat. Podle mého názoru by mohl být trénink delší, aby se stihlo více námitek a argumentů. Alča je šikovná, myslím, že dokáže velice dobře odhadnout makléře a může to být i zpětná vazba pro kancelář, jak jsou na tom makléři se znalostmi, motivací, argumentací, sebevědomím atd. Jsem s tréninkem spokojený a děkuji za něj. Jan Humhal

Hodnotím na výbornou. Pro mě byly velmi důležité, a zčásti i nové, informace týkající se vnitřního nastavení a přesvědčení. Oceňuji též spoustu tipů na literaturu od lektorky i ostatních účastníků. Ing. Petr Šoupal

Skvěle vedený trénink, který mi pomohl připomenout si praktické znalosti překonávání námitek z Realitního profesionála. Líbila se mi 1 polovina tréninku věnovaná osobnímu rozvoji, u překonávání námitek bylo velice užitečné poslechnout si zkušenější kolegy v praxi, a samozřejmě slyšet postřehy a připomínky od Alči. Doporučuji. Jevgenij Nazarov

Kurz byl užitečný, zkušená lektorka. Jakub Švarc

Co si mám na trénink připravit

Na trénink si připravte témata či námitky klientů, se kterými se setkáváte a která chcete trénovat. Nebudou-li mít makléři dostatek vlastních témat budeme procvičovat tématické okruhy z obchodních jednání, která makléře nejčastěji zajímají.

Proč je důležité trénovat s trenérem a ne pouze na skutečných klientech?

Hodně realitních makléřů se snaží tyto dovednosti získat jen samotnou praxí a trénují na skutečných klientech. Často tvrdí, že tréninky jsou zbytečné, že nejvíce se makléř naučí praxí. Narovinu. Praxe je pro rozvoj dovedností sice nezbytná, ale trénovat na skutečných klientech bez odpovídající teoretické přípravy je velmi drahé, neefektivní a bohužel až příliš často vede k neúspěchu makléřů a jejich odchodu z realitní branže, mnohdy zbytečně. Proč?

  1. Když se vám již podaří sjednat např. schůzku s prodávajícím, pak je důležité udělat na klienta co nejlepší dojem a přesvědčit ho o vašich kvalitách. Pokud nemáte dobrou teoretickou průpravu, šance, že přesvědčíte prodávajícího dramaticky klesá. Pak se náborová schůzka může proměnit pouze v drahý trénink. On vás sice stojí pouze čas a úsilí vynaložené na získání kontaktu na prodávajícího a sjednání schůzky, ale to nejdražší je, že nezískáte zakázku a přijdete třeba o 150.000,- Kč na provizi. A to už je drahá ztráta.
  2. Trénovat jen na klientech je neefektivní, protože klient vám neposkytne odbornou zpětnou vazbu. Respektive, většinou vám poskytne jen jedinou zpětnou vazbu tím, že vám nedá zakázku. Vy tak víte, že jste na jednání možná dopustili chyb, ale už nevíte jakých. Nevíte tak, jaká jsou vaše slabá místa, co je třeba zlepšit. V tréninku vám lektor pomůže chyby nalézt, uvědomit si je a nasměrovat vás, abyste je neopakovali. Tím je proces vašeho zdokonalování mnohem rychlejší a ztráty zakázek minimalizovány.
  3. V sázce je vaše dobré jméno. Když nezískáte zakázku z důvodu vaší nekompetence na obchodních jednáních, rozhodně vám to na pověsti nepřidá. A co si budeme říkat. Lidi vás pak často a rádi pomluví. Určitě nechcete, aby se o vás říkalo, že svoji práci neovládáte, čímž si zbytečně komplikujete získávání dalších zakázek. Ochranou je právě kvalitní teoretická příprava, trénink.

Trénink je informačně velmi nabitý, a aby makléři vstřebali maximum informací, trvá jen 4 hodiny. Doporučujeme jeho opakování, a to tak dlouho, než získáte sebejistotu ve všech trénovaných oblastech.

Místo konání: RE/MAX Alfa, Spálená 97/29, Praha 1
Maximální počet účastníků: 9
Tréninky jsou vždy od 14 do 16 hodin.

Termíny nejbližších kurzů

Tréninky organizujeme každých 14 dní a jeden trénink trvá cca 2 hodiny. Pro realitní makléře RE/MAX Alfa jsou tréninky zdarma, pro ostatní je cena 400,- Kč za trénink.

Máte o trénink také zájem? Kontaktujte nás

Zadané údaje zpracováváme dle těchto podmínek.

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA od Google s ochranou soukromí

Příspěvky v blogu